Grups de Treball

Els grups de treball són espais de trobada de diferents àrees d’intervenció i investigació de la criminologia que generin un interès entre les persones col·legiades per poder arribar a constituir-se com a òrgans consultius d’una especialitat determinada. Estan concebuts per poder plantejar propostes tècniques i reivindicacions en relació amb un àmbit d’intervenció i investigació de la criminologia.

Per defecte, els grups de treball tindran una durada anual, garantint així una estructura flexible i adaptable a les necessitats canviants de l’organització. No obstant això, hi ha determinades circumstàncies que poden motivar la seva dissolució anticipada, com ara:

No activació del Grup de Treball: Si no es posa en marxa dins del termini establert a l’article 6.1 d’aquest reglament, es procedirà a dissoldre’l.

• Consecució dels objectius: Quan el grup hagi complert els seus objectius i els seus membres així ho sol·licitin, es considerarà finalitzada la tasca.

Després del primer any de funcionament, un Grup de Treball que vulgui continuar amb les seves activitats podrà fer-ho per un any més, presentant una justificació adequada i un informe de valoració que en justifiqui la continuïtat. Aquest informe detallarà els èxits obtinguts fins al moment, així com els objectius pendents i les motivacions per a la seva prolongació.

Transformació en Comissió de Treball

 

Després de tres anys de funcionament continu, la Junta de Govern pot valorar la transformació del Grup de Treball en una Comissió de Treball, sempre que es consideri que el grup ha funcionat de manera eficient i n’ha complert els objectius amb èxit. Aquesta evolució suposa un reconeixement a la consolidació de la tasca i permet donar-li una estructura més estable dins de l’organització.

Com participar-hi?

 

Podeu dirigir les vostres propostes concretes, interessos i possibles temàtiques de treball que juntament amb altres membres del col·legi es puguin realitzar per crear grups de treball. Totes les persones col·legiades interessades a participar-hi poden adreçar-se a vicepresidència escrivint a vicepresidencia@criminolegs.cat indicant on voldria col·laborar, què hi pot aportar i quin és el seu àmbit d’experiència.

No tens idees, però us agradaria iniciar un projecte? Aquí us deixem algunes temàtiques que poden resultar d’interès d’estudi:

 

  • Criminologia Verda
  • Criminologia Educativa
  • Criminologia i Execució Penal
  • Criminologia Ambiental
  • Criminologia a les empreses
  • Criminologia Feminista
  • Criminologia Viària
  • Criminologia a l’oci nocturn
  • Victimologia
  • Peritatges criminològics

També es poden escollir temàtiques més específiques com ara estudiar les violències sexuals en entorns d’oci nocturn, grupals o en la parella, la violència de gènere, les violències envers els animals, la prevenció de l’assetjament escolar, delinqüència organitzada, radicalitzacions violentes…

 

Actualment, tenim els següents grups de treball actius:

 

Grup de Treball de Justícia Restaurativa i Mitjans Adequats de Solució de Conflictes (veure més)
Grup de Seguretat (veure més)

Preguntes Freqüents dels grups de treball
Qui pot formar part d'un grup de treball?

Qualsevol persona col·legiada interessada en la temàtica es pot unir a un grup de treball actiu, sempre que quedin places disponibles.

Quin és el procés de seguiment i de finalització d'un grup de treball?

El grup de treball ha de presentar informes periòdics sobre el progrés i un informe final amb els resultats obtinguts. Un cop completat l’objectiu, el grup es dissol.

Com consultar les activitats i informes de les comissions o grups de treball?

El Col·legi publica les activitats i resultats de les comissions i grups de treball a la seva pàgina web oa través de butlletins informatius.

Puc participar a més d'una comissió o grup de treball alhora?

Sí, sempre que tinguis disponibilitat i compleixis els requisits, pots participar en diverses comissions o grups de treball.

Qui supervisa les activitats de les comissions i grups de treball?

Les activitats estan supervisades per la Junta del Col·legi, que s’encarrega de garantir el compliment dels objectius establerts i de proporcionar suport logístic.

Col·legia't

Formar part del Col·legi de Criminòlegs de Catalunya t'ofereix nombrosos beneficis: accés a recursos exclusius, oportunitats de networking professional, formació continuada i representació davant d'institucions. Uneix-te a una comunitat compromesa amb la promoció i el reconeixement de la Criminologia. Fes créixer la teva carrera amb nosaltres!