Colaboracions

CONVENIS

Convenio con el "Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya"

La signatura del conveni permet la incorporació dels nostres professionals interessats/des a constar al Registre General de persones mediadores del Centre de Mediació a Dret Privat de Catalunya. Per poder constar al registre cal estar col·legiat/da i tenir una formació homologada en mediació, podeu consultar el procés AQUÍ.

Així mateix, el Col·legi està habilitat per poder realitzar formacions que tindran la mateixa validesa que el màster per poder constar al registre. Recordem que la inscripció en aquest registre no és necessària per poder treballar a l’àmbit de la mediació comunitària o penal.

Conveni amb la UOC

Accés a la base de dades i Núvol de Lectura de Tirant per a persones col·legiades

Totes les persones col·legiades tenen accés lliure a la base de dades de títols de l’editorial sobre àmbit penal, execució penal i penitenciària i estrangeria i el servei de Núvol de Lectura, que és una biblioteca virtual, on es podran llegir publicacions de forma en línia com un llibre electrònic i funciona amb servei de préstec.
Tirant és una editorial que publica prop de 450 títols a l’any tant en paper com digital i posa a disposició del Col·legi tot el fons actual i de novetats relacionades amb la nostra ciència per poder consultar. Això suposa ara mateix tenir accés a més de 1.500 obres i 150.000 articles doctrinals publicats a l’editorial.

La intercol·legial

Constituïda com a Associació el 28 d’abril del 2011, la intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya representa més de 100 corporacions professionals de Catalunya, amb més de 200.000 col·legiats i col·legiades de tots els sectors professionals.

ADHESSIONS

XARXA DE BARCELONA ANTIRUMORS

La xarxa de Barcelona Antirumors són persones, associacions, entitats, equipaments, programes i serveis municipals que, conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona, ​​treballen de manera col·laborativa i en xarxa per desmuntar rumors i estereotips sobre la diversitat cultural i afavorir les relacions basades en la igualtat, el respecte i el reconeixement mutu davant les discriminacions que dificulten la convivència.

Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns de lleure

El protocol s’emmarca dins d’una campanya contra aquest tipus de violències, comptant amb la figura del criminòleg/òloga com a perfil adequat per participar en la seva prevenció. La signatura de l’adhesió va quedar parada per la COVID-19, però vam mostrar tot el nostre suport a la campanya.

Xarxa Catalana pel dret del temps

La Xarxa Catalana pel Dret al Temps es crea per ser el nexe d‟unió entre totes aquelles organitzacions catalanes vinculades amb els usos de temps.
La Xarxa té com a missió crear i difondre coneixement sobre l’organització del temps amb perspectiva de gènere; facilitar lintercanvi dexperiències per generar transformacions socials i fomentar la col· laboració entre els agents clau de Catalunya per treballar en garantir el dret en el temps a tota la ciutadania. Treballarà per avançar cap a uns usos del temps més saludables, igualitaris, eficients i sostenibles i per assolir la transformació social, econòmica, democràtica, verda i feminista de Catalunya. ​​​
Té com a objectius principals avançar en el dret al temps de tota la ciutadania i assolir una organització del temps més equilibrada i justa a la Catalunya sencera, a través de:
Enxarxar tots els agents compromesos amb el dret al temps a Catalunya i reconèixer i promoure’n la tasca.
Impulsar la implementació de mesures concretes en l’organització del temps a les empreses i entitats, així com de pactes del temps a l’àmbit municipal de la Catalunya sencera i amb perspectiva de gènere.
Crear, intercanviar i difondre coneixements, experiències i bones pràctiques en aquest àmbit, mitjançant accions com xerrades, jornades i formacions.
Connectar investigació i polítiques públiques en usos del temps a Catalunya.

Comissió Nacional contra les Violències Masclistes

La Comissió Nacional per a una intervenció coordinada contra les Violències Masclistes té com a objectiu impulsar, fer-ne el seguiment i avaluar les actuacions sobre violència masclista que duu a terme la Generalitat. També s’encarrega de fomentar la participació i la col·laboració del Govern amb les entitats i els òrgans de la societat que treballen en aquest àmbit. La Comissió impulsa un treball en xarxa de tots els agents que intervenen davant d’aquesta problemàtica.

La Comissió Nacional per una Intervenció Coordinada contra les Violències Masclistes (CNVM) és l’òrgan coordinador seguint els criteris de l’Informe 35 de la CEDAW, el Conveni d’Istanbul i la Llei 17/2020 del 22 de desembre que modifica la Llei 5/2008 del 24 d’abril.

Col·legia't

Formar part del Col·legi de Criminòlegs de Catalunya t'ofereix nombrosos beneficis: accés a recursos exclusius, oportunitats de networking professional, formació continuada i representació davant d'institucions. Uneix-te a una comunitat compromesa amb la promoció i el reconeixement de la Criminologia. Fes créixer la teva carrera amb nosaltres!